Proszę o kontakt - tu na forum, na priv lub na maila: zszywak@gmail.com - osoby chore na jeden lub oba nowotwory: nadpłytkowość samoistną i/lub czerwienicę prawdziwą. Być może są wśród czytelników/użytkowników hematolodzy? Nie chodzi mi o rady zachowawcze, typu: używać hydroksykarbamid, albo interferon alfa lub anagrelid. Chodzi mi o JAKIEKOLWIEK alternatywne metody obniżenia ilości płytek krwi. Wyszukałem już wszystko co możliwe na ten temat, przyznaję że przeszukałem nawet materiały z Akademii Medycznej w Gdańsku, nie ma żadnych pewnych metod, istnieją jedynie te 3 wymienione leki - lecz nie są w pełni skuteczne, i mają skutki uboczne ...
Poszukuję więc informacji sprawdzonych, czy istnieje jakaś dieta, jakieś składniki diety obniżające ilość płytek krwi? Czy istnieją jakieś metody alternatywne? Obniżające ilość czerwonych i białych krwinek zarazem? Czy znajdę tu osoby w temacie, chorujące na wymienione nowotwory, ich krewnych, przyjaciół, a może - specjalistów-hematologów? Ktokolwiek, kto zna się na rzeczy?
Czy puszczanie krwi przynosi skutek? Jak długo można stosować zabiegi upuszczania krwi? Czy pijawki można stosować również? Jak kontrolować/mierzyć ilość płytek krwi w warunkach domowych? Co robić ze skutkami ubocznymi chemioterapii? Jest ich wiele, jak sobie z nimi radzicie? ....
Bardzo proszę o kontakt w tej sprawie. Potrzebuję sensownej pomocy, wskazówek w tej kwestii. Hematolodzy jak dotąd przyjmują postawę zachowawczą, a czas leci... Każdy dzień jest cenny.
Pozdrawiam
Edytowane przez zszywak dnia 03-09-2009 00:14
Witam Kochani byłam dzisiaj u Naszej Ewy przekazałam pozdrowienia i dobre słowa wsparcia kazała serdecznie podziekować jest słaba i ogólnie bardzo potłuczona ma wiele urazów wewnetrznych. Teraz najważniejsze byśmy z Nią byli w tych trudnych chwilach.
Witam, dzwoniłam do Ewy na szczescie odzyskała przytoność miałam ją odwiedzić ale złapała mnie grypa i bałam sie iść do szpitala z infekcją przkazałam pozdrowienia od Wszystkich i powiedziałam to co miałam powiedzieć.
Witam Wszystkich! Suzi napisz nam więcej o obecnym stanie zdrowotnym Ewy. Tel. kom. ma wyłączony, a nie posiadam innych namiarów. Pozdrów eww, powiedz, że czekam na "dobranoc" i że się o nią martwię.
niestety tak chodzi o ten wypadek, eww wczoraj była przytomna ruszała rekami i głową dzisiaj miała mieć tomografie na dniach wybieram sie do Niej. Pozdrawiam, uważajcie na siebie i innych...